Nieuws

Open Monumentendag en Korendag Klundert een succes

Op 14 september reisde Fortissimo naar De Stad Klundert in Klundert om daar te zingen tijdens de Open Monumentendag. In de voormalige RK-kerk, dat sinds 2013 een evenementenlocatie is.

Deze wijziging van bestemming heeft de akoestiek niet aangetast en misschien wel verbeterd. Onze indruk is dat het houten gewelf daaraan bijdraagt. Er staan nog steeds drie prachtige orgels, die ook regelmatig bespeeld worden.

Fortissimo in Klundert

Fortissimo had voor Klundert en de Sint Catharinakapel in Bergen op Zoom hetzelfde programma:
Een meisje dat van Scheveningen kwam, in een bewerking van Oscar van Hemel;
De Vier weverkens op muziek van Henk Badings:
Drie meneren in het woud van Annie M.G. Schmidt, op muziek van Jacques Reuland;
Shenandoah, een traditional chanty, gearrangeerd door Marshall Bartolomew;
Het overbekende Ei oech-njem, traditioneel Russisch;
La Fanfare du Printemps van Joseph Bovet;
De animals are a-Comin, een traditiol negro spiritual, ook gearrangeerd door Marshall Bartolomew.

Zowel in Klundert als Bergen op Zoom kregen wij enthousiaste reacties.
In Bergen op Zoom waren alle klaargezette stoelen bezet, erg leuk om voor zoveel publiek te zingen.

Dat Fortisimo graag zingt en ook graag wordt “binnengehaald” bleek door het zingen van een verkorte versie van het programma in het Oude ABG. Aan het ABG heeft Fortissimo goed herinneringen. Lang geleden deed het koor alle zalen in het gebouw aan op Tweede Kerstdag.

Emailadressen van Vrienden

Van sommige Vrienden van Fortissimo hebben wij een fout emailadres.
Er zijn ook Vrienden van wie we helemaal geen emailadres hebben.

Als u Vriend bent en dit leest, wilt u dan s.v.p. het (juiste) emailadres via het contactformulier aan ons doorgeven?

Fortissimo zing op 14 september tijdens Kunst in de Monumenten

Tijdens Kunsten in de Monumenten, op zaterdag 14 september, zingt Mannenkoor Fortissimo in de kapel van Sint Catharina. Het optreden begint om 15.30 uur en duurt ongeveer een half uur.

 

In het weekend van 14 en 15 september bruist Bergen op Zoom door Kunst in de Monumenten, het grote culturele evenement. In de historische gebouwen is er dan van alles te doen, tentoonstellingen, muziek, dans, modeshows. Kortom alles op het gebied van Kunst.

 

Fortissimo treedt al jaren op tijdens dit evenement. Diverse locaties heeft het koor bezocht: o.a. De Maagd, de Synagoge, het oude Stadhuis en de Sint Gertrudiskerk.

Tijdens de editie van 2019 zingt Fortissimo in de kapel van Sint Catharina. Geen onbekende plek voor Fortissimo, want het traditionele Kerstconcert vindt daar, óók in 2019, plaats.

 

Het optreden van Fortissimo is op zaterdag 14 september 2019 van 15.30 tot 16.00 uur. De ingang van de kapel ligt aan de Klaverstraat.

 

Het thema van de editie 2019 van Kunst in de Monumenten is “Plekken van Plezier”. Met liederen als “Een meisje dat van Scheveningen kwam” in een bewerking van Oscar van Hemel, “De Vier weverkens” bewerkt door Henk Badings, “Drie Meneren in het woud” van Annie M.G. Schmidt, “Shenandoah” en “The Animals are comming” zal Fortissimo hier invulling aan geven. Het wordt een leuk programma; een mooie afsluiting van een dag vol Kunst in de Monumenten.

 

Eerder op de dag zingt Fortissimo tijdens het korenfestival In Klundert. Weliswaar hetzelfde programma, maar de sfeer zal daar anders zijn.

Fortissimo zoekt zo nu en dan een plekje op om lekker te zingen. Tijdens de Monumentendag in 2018 was de bibliotheek een verrassende plek.

 

Een stralende Maria Ommegang

Op 29 juni was het prachtig weer tijdens de 75e Maria Ommegang in Bergen op Zoom.  Fortissimo liep en zong met een flink aantal deelnemers mee in de processie.

Fortissimo zingt tijdens Maria Ommegang 2019

Natuurlijk neemt Fortissimo aanstaande zondag 29 juni deel aan de Maria Ommegang. Steeds weer een gebeurtenis die door velen gewaardeerd wordt. Dat merken wij doordat mensen in het publiek de traditionele liederen meezingen. Dat wordt door de leden van het koor erg op prijs gesteld.

 

Optreden van Fortissimo in Middelburg was een succes

Middelburg was tijdens Middelburg Vólkoren zonovergoten en warm. Een zinderend optreden van Fortissimo was daar een gevolg van. In de Gasthuiskerk en daarna in de Doopsgezinde kerk troffen wij enthousiast publiek. In tegenstelling tot ons gebruikelijk repertoire kozen wij voor een wat toegankelijker programma. Het is niet zo dat dit gemakkelijker te zingen is, maar voor het publiek ligt dit beter in het gehoor. Vooral ook omdat het veelal bekende melodieën zijn. Toine Jimkes begeleidde ons op piano en leidde Kristin Roland ons met vaste hand.

Het publiek genoot en wij ook.

Dit is wat wij zongen:

 1. Postillon
 2. Mais lors ma joie
 3. Stouthearted men
 4. Once in love with Amy
 5. A- Roving
 6. I could have danced
 7. Get me tot he church
 8. Yes sir, that’s my baby
 9. De Animals a- Coming

Fortissimo zingt op 2 juni Middelburg Vólkoren

Middelburg Vólkoren staat op zondag 2 juni op de agenda. Wij zingen daar om 14.00 uur in de Gasthuiskerk en om 15.30 uur in de Doopsgezinde Kerk.
Het is een prachtig tweedaags evenement, waar méér dan 200 koren aan meedoen, zowel op binnen- als buitenpodia. Alles gratis te bezoeken. Het volledige programma verschijnt op de website van Middelburg Vólkoren.

Fortissimo brengt onder meer een aantal stukken uit musicals uit het verleden.

 1. Postillon
 2. Mais lors ma joie
 3. Stouthearted men
 4. Once in love with Amy
 5. A- Roving
 6. I could have danced
 7. Get me tot he church
 8. Yes sir, that’s my baby
 9. De Animals a- Coming

  Het worden leuke concertjes in kerkjes, waarop wij inmiddels een abonnement hebben.

Optreden tijdens jubileumconcert Bergen op Zooms Blazersensemble

Het was een mooi feestje zaterdagavond 11 mei in Den Enghel, waar het Bergen op Zooms Blazersensemble haar 50 jubileum vierde. De zaal was vol met enthousiast publiek. Voor de pauze was het podium voor het ensemble en na de pauze was Fortissimo duidelijk aanwezig. Het werd een zeer gewaardeerd optreden met een voor Fortissimo-kenners een bijzonder programma, namelijk stukken uit verschillende musical. Stukken als Stouthearted men, Once in love with Amy, A-roving, I could have danced tonight, Get me to the church tonight en Yes sir, that’s my baby, op piano begeleid door Toine Jimkes, brachten de zaal in beroering. Met Ain’t gonna study war no more en There’s no business like showbusiness en de Abba-medley als toegift, samen uitgevoerd met het ensemble, werd het concert afgesloten. Een mooi evenement!

Fortissimo zingt tijdens Jubileum Blazersensemble op 11 mei

 

 

Op 11 mei viert het Bergen op Zooms blazersensemble haar 50 jarig bestaan. Dit ensemble is ons muzikaal niet onbekend. Zo was er een gedenkwaardig optreden tijdens ons jubileumconcert in de Gertrudiskerk. Maar ook tijdens eerdere concerten verzorgde dit ensemble instrumentale intermezzo’s.
Nu zal Fortissimo zingen tijdens hún jubileumconcert in de Enghel.

Voor dit evenement hebben we ons gericht op “klassiek” musicalrepertoire. Onder aanvoering van Kristin Roland is er hard gewerkt om de muziek te laten swingen zoals het hoort.

Op het programma staat o.a.:
Ain’t Gonna Study War No More (de melodie is bij velen bekend als “daar bij de waterval”, maar dan vierstemmig voor mannenkoor);
Once in love with Amy;
Yes Sir, that’s my Baby;
I Could have Danced All Night;
Get me to the Church on Time;
There’s No Business Like Show Business

Dan daarnaast misschien nog wel iets anders, iets verrassends, óók voor Fortissimo.

Activiteiten van Fortissimo in 2019

Mannenkoor Fortissimo startte het nieuwe verenigingsjaar 2019 op 10 januari met een gezellige nieuwjaarsbijeenkomst. Op een groot scherm konden we de foto’s van het jubileumjaar 2018 bekijken.

Na het drukke jubileumjaar staat het koor in 2019 niet stil.
Op 11 mei viert het Bergen op Zooms blazersensemble haar 50 jarig bestaan. Dit ensemble is ons muzikaal niet onbekend. Zo was er een gedenkwaardig optreden tijdens ons jubileumconcert in de Gertrudiskerk.
Nu zal Fortissimo zingen tijdens hún jubileumconcert in de Enghel.

Middelburg Vólkoren staat op zondag 2 juni op de agenda. Wij zingen daar om 14.00 uur in de Gasthuiskerk en om 15.30 uur in de Doopsgezinde Kerk.
Het is een prachtig tweedaags evenement, waar méér dan 200 koren aan meedoen, zowel op binnen- als buitenpodia. Alles gratis te bezoeken. Het volledige programma verschijnt op de website van Middelburg Vólkoren.

Traditiegetrouw zal Fortissimo deel uit maken van de Maria Ommegang. Dit jaar op 30 juni. Deze editie staat in het teken van 75 jaar Bevrijding. Alles over de achtergrond van de De Maria Ommegang kunt u lezen via deze url: https://mariaommegang.nl/achtergrond/

Kunst in de Monumenten staat op zaterdag 14 september op het programma. Hoe laat en waar wij optreden staat nog niet vast.

Op diezelfde zaterdag treedt Fortissimo op in Klundert, tijdens de Korendag in die stad. Ok wat dit optreden betreft volgt nog nadere informatie.

Het Najaarsconcert zal waarschijnlijk in het teken staan van de jumelage met de stad Oudenaarde in Oost-Vlaanderen. De datums hiervoor staan nog niet vast, maar het zal in november gebeuren. Het koor Tebasco heeft te kennen gegeven in te zijn voor een uitwisseling met Fortissimo.

In december volgen weer Kerst optredens, waaronder het traditionele kerstconcert op 15 december met Mea Dulcea in de kapel van Sint Catharina.