Activiteiten van Fortissimo in 2019

Mannenkoor Fortissimo startte het nieuwe verenigingsjaar 2019 op 10 januari met een gezellige nieuwjaarsbijeenkomst. Op een groot scherm konden we de foto’s van het jubileumjaar 2018 bekijken.

Na het drukke jubileumjaar staat het koor in 2019 niet stil.
Op 11 mei viert het Bergen op Zooms blazersensemble haar 50 jarig bestaan. Dit ensemble is ons muzikaal niet onbekend. Zo was er een gedenkwaardig optreden tijdens ons jubileumconcert in de Gertrudiskerk.
Nu zal Fortissimo zingen tijdens hún jubileumconcert in de Enghel.

Middelburg Vólkoren staat op zondag 2 juni op de agenda. Wij zingen daar om 14.00 uur in de Gasthuiskerk en om 15.30 uur in de Doopsgezinde Kerk.
Het is een prachtig tweedaags evenement, waar méér dan 200 koren aan meedoen, zowel op binnen- als buitenpodia. Alles gratis te bezoeken. Het volledige programma verschijnt op de website van Middelburg Vólkoren.

Traditiegetrouw zal Fortissimo deel uit maken van de Maria Ommegang. Dit jaar op 30 juni. Deze editie staat in het teken van 75 jaar Bevrijding. Alles over de achtergrond van de De Maria Ommegang kunt u lezen via deze url: https://mariaommegang.nl/achtergrond/

Kunst in de Monumenten staat op zaterdag 14 september op het programma. Hoe laat en waar wij optreden staat nog niet vast.

Op diezelfde zaterdag treedt Fortissimo op in Klundert, tijdens de Korendag in die stad. Ok wat dit optreden betreft volgt nog nadere informatie.

Het Najaarsconcert zal waarschijnlijk in het teken staan van de jumelage met de stad Oudenaarde in Oost-Vlaanderen. De datums hiervoor staan nog niet vast, maar het zal in november gebeuren. Het koor Tebasco heeft te kennen gegeven in te zijn voor een uitwisseling met Fortissimo.

In december volgen weer Kerst optredens, waaronder het traditionele kerstconcert op 15 december met Mea Dulcea in de kapel van Sint Catharina.