Mooi kerstconcert op 16 december

Kerstconcert 2018

Het kerstconcert, traditiegetrouw in de kapel van Sint Catharina trok weer veel bezoekers. De kapel zat helemaal voor bezoekers, de koren moesten zich terugtrekken in de “coulissen” op momenten dat zij niet zongen.

Fortissimo opende met onder andere Stille Nacht en Susa Nina. Onze dirigent Kristin Roland zong de solopartij. Dit wordt zeer gewaardeerd door de toehoorders.
Mea Dulcea volgde met liederen van Busto en Fauré. Erg mooi gezongen.
Het is altijd feest als Fortissimo en Mea Dulcea samen zingen. Succesnummers als The Lamb van Tavener, het Ave Maria van Rachmaninov en de Cantique van Jean Racine van Fauré, maar ook het Abendlied van Rheinberger werden ten gehore gebracht.

In de pauze bracht ons koorlid Piet Coppens het Cambodja-project van Anja van der Lienden voor het voetlicht. Aan het eind van het verslag meer hierover.

Heel bijzonder was het optreden van Kristin Roland en de dirigent van Mea Dulcea, Ted van der Heijdt, die haar op piano begeleidde. Kristin zong liederen van Fauré en Reger. Dit viel erg in de smaak van de bezoekers.

Mea Dulcea volgde met stukken van onder andere Tavener en Debussy, Fortissimo met Otsje Nash en enkele traditionele kerstliederen.

Ding dong! Merrily on high en We wish you a merry Christmas waren de afsluiting van het prachtige concert.

Anja van der Lienden is vrijwilliger in een scholingsproject in Pradak.
Er is veel geld nodig om hieraan gestalte te geven. De opbrengst van de vrijwillige collecte komt rechtstreeks ten goede aan het project.
Had u toevallig uw portemonnee niet bij u of zat er weinig geld in? Onderaan het verhaal over het project staat wat de collecte heeft opgebracht én het rekeningnummer van Anja. U kunt altijd nog uw bijdrage kwijt onder vermelding van “Pradak”.

Scholingsprojecten in Pradak Cambodja

In de afgelopen jaren heeft Anja van der Lienden veel kunnen realiseren:

  • Jaarlijks wordt op alle schooltjes het lesmateriaal aangevuld.
  • Er is nieuw meubilair aangeschaft, omdat het oude materiaal echt helemaal op was. De kans op splinters in de kinderbilletjes was te groot. De timmerman uit het dorp heeft dit alles verzorgd en verdiende op deze manier  zijn eigen boterham! 
  • Er wordt zeer regelmatig fruit uitgedeeld aan alle kinderen, dat vinden ze echt een traktatie.
  • In het regenseizoen kan er een enorme hoeveelheid water vallen, wat betekent dat er ook ieder jaar wel wat aan onderhoud op de schooltjes moet gebeuren. Iedereen die kan komt ook meehelpen!
  • Er kwam een project ‘tandenpoetsen’. Het belang van goed poetsen wordt benadrukt en tandenborstels worden verstrekt.
  • Op de schooltjes zijn zonnepanelen geplaatst.
  • Er laptops en computers aangeschaft, zodat de kinderen nu ongeveer 3 uur per dag op de computer kunnen werken.
  • Er is gestart met een project, Schoon Drinkwater! De kinderen en de families hadden vaak buikklachten, door vervuild water.Er zijn inmiddels al zo’n 200 gezinnen die gebruik maken van een speciale filter. De ouders moeten wel naar school komen, voor uitleg. En er wordt ook gecontroleerd of de materialen op de juiste manier gebruikt worden. Op school wordt het ziekteverzuim bijgehouden en dit is sinds deze filters verstrekt zijn, aanzienlijk minder geworden.

 

Opbrengst collecte 16-12-2018

€ 760,84 

Rek.nr. tnv. Anja van der Lienden NL 83 RABO 0106115979