Jubileumconcert op 17 november 20.00 uur in de Gertrudiskerk

Fortissimo viert in 2018 haar 60 jarig jubileum. In eerdere berichten is het jubileumconcert al aangekondigd en nu zijn we er bijna klaar voor.

Datum, plaats en tijdstip:
Zaterdag 17 november 2018, om 20.00 uur in de Sint Gertrudiskerk te Bergen op Zoom.

Het programma voor het concert staat vast en vindt u, inclusief informatie over de deelnemers, in het programmaboekje:

Programma concert 17 november

Het zal zeker een gedenkwaardig concert worden. Fortissimo brengt nieuw ingestudeerde muziek, onder andere het De Profundis van Arvo Pärt, maar ook een medley van nummers door de 60 jaar heen.

Het Bergen op Zooms Blazersensemble en vrouwenkoor Mea Dulcea werken aan het concert mee. Evenals Janno den Engelsman, die het Ibachorgel bespeelt.

Samen zingen met Mea Dulcea is, door de historische binding die de koren hebben, steeds weer een belevenis. Het O magnum mysterium van Morten Lauridsen staat op het programma, een stuk dat tijdens een vorige uitvoering bij de bezoekers bijzonder in de smaak viel.
Henk Badings mag natuurlijk niet ontbreken: O Mistress mine, een tekst van William Shakespeare zal de gemoederen eveneens bezighouden.

Janno den Engelsman bespeelt het enkele jaren geleden volledig gerestaureerde majestueuze Ibachorgel. Hij zal alle registers aanspreken, maar zeker ook iele hemelse muziek laten horen. Werner Schoutens roert de trom en Ward Warmoeskerken praat het concert aan elkaar.

Het Bergen op Zooms Blazersensemble, geen onbekend muziekgezelschap tijdens concerten van Fortissimo, zal de Gertrudiskerk zeker weer goed vullen met bijzondere klanken. Wij zijn blij dat zij er weer bij zijn.

Velen zullen de diavoorstelling met foto’s uit “de oude doos” zeker op prijs stellen.

De entree van het concert bedraagt € 10,-. Reserveren kan nu al via het contactformulier op de homepage van deze website.

De media zijn natuurlijk op de hoogte van ons concert.
Binnenkort verschijnen redactionele stukken over het koor en het concert in BN/DeStem en de Bergse Bode.
Twee leden van het eerste uur waren bij ZuidwestTV . Uitzending gemist?
Hier vindt u de betreffende uitzending:
http://www.zuidwesttv.nl/video/5297/Cocktail
Het interview met Ben de Groot en Wim Speek is te zien vanaf 13.36 minuten.

In een etalage tegenover Brasserie Bernard aan de St. Josephstraat in Bergen op Zoom is een etalage ingericht met foto’s en enkele stukken uit de geschiedenis van het 60-jarig koor. Van harte aanbevolen!

Wij hopen u zaterdagavond 17 november te mogen ontmoeten!