Koorreis naar Trier

Zoals eerder aangekondigd: Fortissimo maakt een koorreis naar Trier.
Wij vertrekken op vrijdag 11 mei en zullen die middag al zingen in de Dom van Trier en in de Baslika. In de Baslika naast het in 2014 ingewijde orgel. Dat orgel is een bezienswaardigheid op zich. Het heeft 6006 pijpen, 87 registers, 4 manuelen en pedalen. De orgeltoren is 10.4 m hoog en de grootste pijp 9.6 m lang.

De Dom van Trier stamt uit de 4e eeuw, althans het oudste deel. Uit dezelfde tijd als de Basilika. Een prachtig bouwwerk. Het zal heerlijk zijn om daar te zingen.
Ter vergelijking hier een foto van het orgel, dat natuurlijk totaal anders is dan dat van de Basilika.

Zaterdag 12 mei verzorgen wij een concert in de Brunnenhof, naast de Porta Nigra. Dit concert wordt aangekondigd in het cultuurkatern van de plaatselijke kranten en zal zeker veel publiek trekken. Wij hopen dat het beter weer is dan op deze foto van de Porta Nigra.

Zondag 13 mei zingt het koor de Hoogmis in de St. Antoniuskirche. Dit gebouw stamt uit de 15e en begin 16e eeuw. Wij zingen Kyrië en Agnus Deï van Gruber en verder ongeveer het programma dat wij op 29 april tijdens de Eucharistieviering in Bergen op Zoom zongen. We zijn benieuwd of we het bezoekersaantal van de Lourdeskerk overtreffen.

Wie weet komen wij elkaar in Trier tegen, want die stad staat bol van de toeristen gedurende het Hemelvaartweekend.
Zondagmiddag keren wij na een oponthoud in Monschau weer terug naar Bergen op Zoom.