Fortissimo vierde het 60 jarig jubileum op 29 april 2018

Op zondag 29 april was het een drukte van belang in de O.L.V. van Lourdeskerk. Meer dan 300 mensen vierden met Fortissimo de Eucharistie bij gelegenheid van het 60 jarig jubileum. Voor het koor een bewijs dat het nog volop in de belangstelling staat!

Het koor was voltallig. Deze foto is gemaakt bij het inzingen, voorafgaand aan de eucharistieviering.

Tijdens de dienst bracht Fortissimo repertoire dat al vele jaren op het programma staat, maar ook nieuwe stukken. Dit is wat wij zongen:

Heac Dies – Albert de Klerk
Q quam suavis est – L. de Vocht
O Regem caeli – Tomás de Victoria
Catique de Jean Racine – Gabriël Fauré
Pater Noster – Albert de Klerk
Otje Nash uit een Byzantijnse mis
Kyrië en Agnus Deï – Jos. Gruber
Ave Maria – Henk Badings

De reacties na de dienst spraken boekdelen. Een applaus en een spontaan “Lang zullen ze leven” vielen ons ten deel.

In basisschool De Driemaster was een kleine receptie. De jubilarissen van het eerste uur, Ben de Groot, Leon van Geel, Frans Huismans en Jac Franken kregen uit handen van Frans Verhallen, voorzitter van de KNZV vereniging Noord Brabant-Zeeland, een oorkonde uitgereikt en de bijbehorende versierselen opgespeld.

Wim Speek, speecher bij uitstek, vertelde over de geschiedenis van Fortissimo. Hij lardeerde dit met leuke anekdotes over de jubilarissen. Het was een leuk feestje in de Driemaster.

De commissie Fortissimo 60 jaar zorgde ervoor dat de leden en ereleden zich die dag niet verveelden. Zij konden hun lusten botvieren op de bowlingballen van Familyland in Hoogerheide. Er werd hard gestreden om de wisselbokaal, die ten deel viel aan Wout Franken.

Het gezelschap vertrok vervolgens naar restaurant De Blauwe Pauw van de Volksabdij in Ossendrecht voor een lekker BBQ-diner. De kok zorgde ervoor dat de kwaliteit gewaarborgd was.

De mannen zongen hier niet, de dames daarentegen wél. Met een geweldig leuk lied gaven zij de mannen een cadeau: een excursie naar de weervisserij op de Oosterschelde. Als u daar op 15 juni in de buurt bent, zult u vast de nodige zeemansliederen over de Schelde horen galmen.

 

 

 

 

Fortissimo kijkt terug op een mooie feestdag. Dat belooft wat voor de koorreis die in het Hemelvaartweekend op het programma staat. Trier zal weten dat wij in de stad zijn!